Πρόσωπα…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιώργου Αυτιά

Προκόπης Παυλόπουλος «Ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις Αρχές και τις Αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, είναι το Άγιον Όρος. Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη… Ιδίως στους χαλεπούς καιρούς για ολόκληρη την ανθρωπότητα, εδώ είναι πραγματικά ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί όταν παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη Χώρα του και το Λαό του. Κατά την Ορθοδοξία

αυτοί οι δείκτες πορείας δεν είναι άλλοι από τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη».

Γιώργος Κυρίτσης «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευποροτέρων. Η πολιτική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύλιση ενός κομματιού του βάρους από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με αυτούς που ψήφισαν «ναι», αλλά υπάρχει η πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους. Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι ψήφισαν «όχι», πολλοί φτωχοί άνθρωποι -γιατί έτσι κατάλαβαν- ψήφισαν «ναι». Το θέμα δεν είναι ποιος ψήφισε τι, αλλά η κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους».

Κώστας Χρυσόγονος «Οι Έλληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές. Το Σύνταγμα προβλέπει την ευνοϊκή μεταχείριση αυτών των περιοχών. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο εν λόγω νόμος».

Γιώργος Κατρούγκαλος «Το μέτρο του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι αντισυνταγματικό. Είναι φανερό ότι μέτρα που θα έπαιρνε η ΝΔ και θα τα ευχαριστιόντουσαν, γιατί είναι απολύτως σύμφωνα με την ιδεολογία τους, είναι νεοφιλελεύθερα μέτρα, που εμείς αναγκαστήκαμε να τα πάρουμε τον Ιούλιο και τώρα προσπαθούμε να τα αδρανοποιήσουμε με μέτρα αντίθετης στόχευσης από αυτά. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι συνάδελφοι, ας πούμε, και ο Νίκος Βούτσης που είπαν για οριακή συνταγματικότητα, έχουν στο μυαλό τους ακριβώς αυτή την υποχρέωση που έχουμε, να προστατεύουμε τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές. Είναι υποχρέωση από το Σύνταγμα».

Τρύφων Αλεξιάδης «Ζούμε καθημερινά με το φόβο να μην μας παραγραφούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Παρακολουθούμε πως πάνε οι έλεγχοι και βλέπουμε ότι πάνε καλά και κυρίως οι έλεγχοι των λιστών Λαγκάρντ και Μπόργιανς. Όσον αφορά στη λίστα Λαγκάρντ αυτή τη στιγμή ελέγχουμε το έτος 2000. Αυτό δεν μπορούμε να το πάμε σε μια παραγραφή 40 χρόνων. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να κλείσει αυτή η ιστορία. Και πρέπει να κλείσει, γιατί όσο ασχολούμαστε με παλιές φορολογικές υποθέσεις, αφήνουμε αναξιοποίητες πιο πρόσφατες υποθέσεις και υποθέσεις με μεγαλύτερη εισπραξιμότητα, από τις οποίες, όσο δεν τις ελέγχουμε, χάνουμε χρήματα».

Ευκλείδης Τσακαλώτος «Η αντιπολίτευση λέει ότι είναι μια γενική υπόσχεση για το 2018. Είναι λάθος. Είναι δέσμευση ότι για πολλά χρόνια οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα είναι υπό έλεγχο, θα είναι 15% του ΑΕΠ, που είναι χαμηλότερο από άλλες χώρες. Άρα, δεν θα αποφασίσει ο Σόιμπλε ή ο Σαπέν το 2018, αλλά είναι από τώρα αποφασισμένο τι θα γίνει. Μπορεί να μην φτάσει, μπορεί τα εργαλεία που είναι εντός του μείγματος να μην είναι αρκετά και να θέλουμε κι άλλα. Άρα, αυτό είναι καλό. Η μία δέσμευση είναι να τηρήσουμε τη συμφωνία, τους στόχους για το πλεόνασμα κι αν γίνει αυτό, το 2018 θα παρθούν μέτρα για το χρέος, δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός, τα μέτρα θα ληφθούν σε τέτοια περίπτωση. Εμείς θέλαμε να τελειώσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, να πέσει χρήμα στην αγορά και πήραμε μια συμφωνία για το χρέος».

Το άρθρο Πρόσωπα… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα