Πρόταση για σύνθεση νέας κυβέρνησης στη βουλγαρική βουλή

Την πρότασή του για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Βουλγαρίας παρουσίασε το πρωί της Τρίτης στον πρόεδρο της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε.

Αργότερα σήμερα, η πρόταση του κ. Ορεσάρσκι θα τεθεί προς ψήφιση στη νέα βουλγαρική Βουλή, που προέκυψε μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές

της 12ης Μαΐου κατά τις οποίες τέσσερα κόμματα κατάφεραν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον 4% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή και συγκεκριμένα το GERB, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και το Ατάκα.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών της 12ης Μαΐου, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα απέκλεισαν κάθε προοπτική συνεργασίας μαζί του.

Η εντολή ανατέθηκε στη συνέχεια στον - προτεινόμενο από τους Σοσιαλιστές - Πλάμεν Ορεσάρσκι, ο οποίος κατέθεσε, σήμερα, στον κ. Πλέβνελιεφ την πρότασή του για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα