Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για τους υπόπτους στην υπόθεση Energa-Hellas Pοwer

Προθεσμία για τη Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου 18 άτομα που κλήθηκαν για κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου και εμπλέκονται στην υπόθεση των Hellas Power και Energa, εταιρείες παροχών ηλεκτρικής ενέργειας που ελέγχονται για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό.

Η Εισαγγελία ερευνά εάν έχει

διαπραχθεί υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου από τους υπευθύνους των εν λόγω εταιρειών, οι οποίοι εισέπρατταν το αντίτιμο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και δεν το απέδιδαν στο Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), που διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, το οποίο υπογράφει ο Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Νικολούδης, το επίδικο ποσό που φέρονται να υπεξαίρεσαν συνολικά 18 εμπλεκόμενοι (άλλοι ως αυτουργοί και άλλοι ως ηθικοί αυτουργοί), φτάνει τα 85 εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό ποσό που μεταφέρθηκε εκτός χώρας υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ και ήδη η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει δεσμεύσει τραπεζικούς λογαριασμούς. Παράλληλα, οι εταιρείες έχουν διαγραφεί από το Μητρώο της Χονδρεμπορικής Αγοράς με απόφαση του ΔΕΣΜΗΕ και της ΡΑΕ.

Οι υπεύθυνοι των εταιρειών οι οποίοι έχουν κληθεί ως ύποπτοι επικαλούνται παρόλα αυτά ότι μεταβίβασαν τις εταιρείες τους σε ρωσοαραβικό fund τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα