Πρώτος σε χρήση παγκοσμίως ο Google Chrome

Πρώτος σε χρήση παγκοσμίως φαίνεται να είναι-σύμφωνα με την εταιρεία Statcounter-ο Chrome της Google. Συγκεκριμένα, για την βδομάδα του Μαΐου μεταξύ 14 και 20 του μηνός ο Chrome σημείωσε για πρώτη φορά πρωτιά για εφτά συνεχόμενες μέρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μεγάλο ενδιαφέρον

παρουσιάζουν τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της χρήσης browser, αφού για παράδειγμα στην Ευρώπη ο Firefox είναι παραδοσιακά πρώτος στη χρήση με τους Chrome και IE να βρίσκονται στη διαφορά ενός πόντου. Στην Ωκεανία, ο Internet Explorer κατέχει την πρωτιά με τον Chrome να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Ακόμη, σε κάποιες χώρες τα νούμερα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα, καθώς στην Ιαπωνία για παράδειγμά ο Interner Explorer κατέχει την πρώτη θέση με πάνω από 50% μερίδιο, ενώ σε Κίνα και Νότια Κορέα ο IE είναι υπεύθυνος για τα 3/4 της κίνησης στο Internet.

Στη Νότια Αμερική, ο Chrome έχει περίπου το 50% της αγοράς, ενώ είναι μπροστά και στην 2 μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, την Ινδία.

Τέλος, παρόλο που ο Chrome είναι πρώτος παγκοσμίως παρατηρούμε βάσει της έρευνας ότι σε αρκετές περιοχές ο Internet Explorer κατέχει με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση. Σε κάθε περίπτωση η τάση έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρα με τον Chrome να ανεβαίνει συνεχώς.

Πηγή: techgear.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα