Πυκνό μυστήριο με βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στα χέρια 14 ατόμων στη Φλώρινα

Πυκνό μυστήριο καλύπτει τη σοβαρή υπόθεση της σύλληψης 14 ατόμων στην Φλώρινα και σε γύρω περιοχές, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ένα ανατριχιαστικό οπλοστάσιο, από υποπολυβόλα, πιστόλια, περίστροφα, χειροβομβίδες και πυρίτιδα! Θα υποψιαζόταν κανείς ότι γίνεται λόγος για κύκλωμα διακίνησης βαρέων όπλων και εκρηκτικών, αν οι κάτοχοί τους, γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν στενές σχέσεις. Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress,

οι περισσότεροι , από αυτούς, που βρέθηκαν κάτοχοι τμημάτων του οπλισμού, δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Έτσι, πέρα από μεμονωμένα στοιχεία του στυλ «έγινε αγορά από έναν άγνωστο», η ότι η προμήθεια έγινε «για συλλεκτικούς λόγους», οι Αρχές μετά τις συλλήψεις και τις κατασχέσεις, καλούνται να εντοπίσουν το κύκλωμα, το οποίο πούλησε αυτά τα όπλα και ακόμη σε ποια, τυχόν, άλλα χέρια σκοπούς έχουν περάσει… Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Φλώρινας, δεν ήταν μία. Όλα ξεκίνησαν από σοβαρή πληροφορία που έφθασε στις Αρχές για κατοχή παράνομου οπλισμού από ένα άτομο.

Από τις 30 Νοεμβρίου η έρευνα

Η έρευνα, που ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου, όσο προχωρούσε, έδειχνε ότι δεν ήταν μία υπόθεση παράνομης κατοχής οπλισμού, αλλά πολύ περισσότερες. Έως τις παραμονές των Χριστουγέννων, είχε προκύψει η εμπλοκή των 14 ατόμων, τα οποία και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, «συνελήφθησαν, σε περιοχές της Φλώρινας, συνολικά 14 ημεδαποί, ηλικίας από 44 έως 77 ετών για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, της νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί τελωνιακού κώδικα, κατά περίπτωση, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες».

Στη συνέχεια, δίνονται ακριβώς τα κατασχεθέντα όπλα και εκρηκτικά. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα όπλα όλων των τύπων, που κατασχέθηκαν, ήδη έχουν παραδοθεί στους ειδικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για βαλλιστική εξέταση με κύριο ζητούμενο αν και που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί.

Τρομάζει ο οπλισμός

«Συγκεκριμένα», συνεχίζει η Αστυνομία «ύστερα από μεθοδευμένες αστυνομικές έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων από τους ανωτέρω αστυνομικούς, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13 έρευνες σε οικίες και σε μία αποθήκη των προαναφερόμενων συλληφθέντων στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Δύο υποπολυβόλα, 14- πολεμικά τυφέκια, 19- πιστόλια, 17- κυνηγετικά όπλα, 10- περίστροφα,8- κιλά και -800- γραμμάρια πυρίτιδα, 8- χειροβομβίδες και -1- οπλοβομβίδα, 3.240- φυσίγγια, 11 κάλυκες φυσιγγίων, 8- βλήματα διαφόρων τύπων,43- γεμιστήρες, 8- ξιφολόγχες, 16- κροτίδες, 1- taser, διάφορα εξαρτήματα οπλισμού, ακαριαίο πυραγωγό σχοινίο, 2 σπρέι πιπεριού, 20 φυσίγγια κρότου, 179 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και ένα παλαιό νόμισμα».

Και καταλήγει η Αστυνομία: «Για την υπόθεση, προηγήθηκε συστηματική έρευνα, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, που συνδυαστικά οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανωτέρω. Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και έχουν ως σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυκνό, Φλώρινα,pykno, florina