Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα έχει βελτιωθεί στον τρόπο εκτέλεσης του προϋπολογισμού

«Η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο εκτελεί τον προϋπολογισμό της», εκτίμησε σε συνέντευξή του στη Handelsblatt ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν (Task Force) για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

«Για μήνες επικρεμόταν ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Κανείς δεν γνώριζε εάν θα λειτουργούσε η περικοπή χρέους από τον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά τελείωσαν. Ήδη έχουν μπει τα θεμέλια

για πρόοδο», υποστήριξε ο κ. Ράιχενμπαχ και πρόσθεσε πως «έχει βελτιωθεί σημαντικά η διαφάνεια και η προβλεψιμότητα των δημοσιονομικών στοιχείων και για πρώτη φορά μπορεί να υπάρχει συνολική εικόνα για τις δαπάνες σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο».

Ερωτηθείς σχετικά με τις νέες περικοπές δαπανών, που θα πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, ο επικεφαλής της Task Force αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει ένα μοναδικό επίτευγμα: «Έχει δοκιμάσει τα όρια των αντοχών του κόσμου και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη».

Τέλος, αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε: «Βλέπω σημαντική πιθανότητα να συνεχίσουν ηγούνται της χώρας τα κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα