Ράιχενμπαχ: Οι Έλληνες εύκολα νομοθετούν, δύσκολα εφαρμόζουν

Κατά την παρουσίαση της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσης της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ομάδας Χορστ Ράιχενμπαχ, κάνει λόγο για αναποτελεσματικότητα των ελληνικών αρχών.

Όπως είπε ο κ. Ράιχενμπαχ, «οι ελληνικές αρχές εύκολα νομοθετούν αλλά δύσκολα υλοποιούν και εφαρμόζουν τους νόμους», ενώ ανέφερε «καθυστερήσεις στη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί τροχοπέδη για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Ο επικεφαλής

της Task Force υποστήριξε, ότι «υπάρχουν στη διάθεση της Ελλάδας περισσότερα από 20 δισ. κοινοτικών πόρων και παρατηρείται σημαντική βελτίωση στην απορρόφησή τους» και παρατήρησε επίσης ότι «υπήρξε ικανοποιητική επίδοση και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο», αν και πρόσθεσε πως «πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά».

Επί του θέματος σχολίασε πως πρόκειται για έναν στόχο, που επετεύχθη, καθώς για το 2011 από τα 400 εκατομμύρια που είχαν τεθεί ως στόχος, εισπράχθηκαν 946 εκατομμύρια ευρώ».

Νωρίτερα ο κ. Ράιχενμπαχ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο και έξι μέλη του Συμβουλίου. Συζητήθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης έκδοσης αποφάσεων σε όσες περιπτώσεις οι επενδυτές καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη, η επιδίωξη κλίματος ασφάλειας στον τομέα των επενδύσεων και η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για τη βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού της Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο κ.Ράιχενμπαχ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του PSI με το οποίο, όπως είπε, «εξαλείφθηκε η αβεβαιότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα