Ρέντη εξελίξεις: Στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ. 60 άτομα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του ατόμου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε σοβαρότατα τον 31χρονο αστυνομικό σε επεισόδια στου Ρέντη. Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, στις έρευνες θα συμμετέχει και η ΕΥΠ, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την οπαδική βία, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε βαρύτατα στον μηρό παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος σε καταστολή.

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό
του αστυνομικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας βρίσκονται περίπου 60 άτομα, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη που ευθύνεται για τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου, ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι Αρχές αναλύουν υλικό από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή, για να βρουν βίντεο που μπορεί να περιλαμβάνουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του ατόμου ή των ατόμων που ευθύνονται για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το οπτικό υλικό από δύο κάμερες κρίνεται ως αξιοποιήσιμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οπτικό υλικό από δύο κάμερες, εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, αναλύεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Ποιοι είναι οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη

Από τα 424 άτομα που προσήχθησαν, τα 200 περίπου εκτιμάται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη. Κατά τις ίδιες πηγές, οι 20 περίπου από τους 424 προσαχθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι ήταν γνωστοί στις Αρχές, καθώς πρόκειται για σκληροπυρηνικούς χούλιγκαν. Οι 40 από τους 424 έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, αναφέρουν οι πληροφορίες, καθώς έχουν στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές κατά περίπτωση για υποθέσεις που αφορούν σε ναρκωτικά, επεισόδια, τον νόμο περί όπλων, σωματικές βλάβες, κλοπές και ληστείες.

Χρονοβόρα η έρευνα, δεν υπάρχει επαρκές βιντεοληπτικό υλικό -«10 ναυτικές φωτοβολίδες» έριξαν οι χούλιγκαν
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ακόμα είναι νωρίς για να καταλήξει η έρευνα σε οριστικό συμπέρασμα σχετικά με την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, καθώς η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών είναι αρκετά χρονοβόρα. Επίσης, τις έρευνες δυσχεραίνει η απουσία σημαντικού βιντεοληπτικού υλικού. Πάντως, αναφέρουν οι πηγές, οι Αρχές εστιάζουν στο πληροφοριακό δίκτυο και σε καταθέσεις αστυνομικών, για να μπορέσουν να οδηγηθούν σε συμπεράσματα στο πλαίσιο της έρευνας.

Όσον αφορά στο αντικείμενο που βρέθηκε στο σημείο όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, εξετάζεται εάν μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα, μέσω της αξιοποίησης αποτυπωμάτων ή DNA. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, προς την πλευρά των ΜΑΤ, την ώρα των επεισοδίων, εκτοξεύθηκαν πολλές φωτοβολίδες. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ αστυνομικός των ΜΑΤ, «οι χούλιγκαν έριξαν περισσότερες από 10 ναυτικές φωτοβολίδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα