Σακελλαρίου – συνέντευξη: O λόγος της τηλεοπτικής του απουσίας

Ο Άκης Σακελλαρίου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στις 10», την Κυριακή 21 Απριλίου. Στην συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη χρόνια τηλεοπτική του απουσία και στα θετικά που μπορεί να έχει η συμμετοχή σε τηλεοπτικές σειρές. Συγκεκριμένα μίλησε για την κατάσταση του καλλιτεχνικού χώρου στην Ελλάδα: «Σαφέστατα τα πράγματα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικά σήμερα στον καλλιτεχνικό χώρο απ’ ότι τις προηγούμενες δεκαετίες, που και

τότε λέγαμε “πω πω δύσκολα” αλλά φανταστείτε τώρα τι γίνεται. Δηλαδή οι σχολές έχουν αναβαθμιστεί και τα παιδιά, τα οποία πηγαίνουν στις ακροάσεις, είναι εφοδιασμένα με απίστευτες γνώσεις και είναι πολυτάλαντα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σχέση του με την τηλεόραση: «Νομίζω ότι η τηλεόραση έχει απομακρυνθεί εδώ και κάποια χρόνια από εμένα. Νομίζω βέβαια ότι ήταν αμφότερη αυτή η σχέση με την τηλεόραση. Όχι, για μένα όμως ήταν και είναι πολύ σημαντική γιατί είναι ένα πολύ καλό βήμα για να δοκιμάσεις πράγματα». Ο Άκης Σακελλαρίου επεκτάθηκε πάνω σε αυτό: «Ένα πιο εύκολο βήμα απ’ ότι είναι το σινεμά. Γιατί στην τηλεόραση έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις σε εύρος χρόνου κάποια πράγματα ενώ στο σινεμά πρέπει να είσαι εμπεριστατωμένος και συγκεκριμένος σε αυτό που θα κάνεις. Η τηλεόραση είναι ένα εφαλτήριο, όπως λέω, για να δοκιμάσεις, να πειραματιστείς και να τολμήσεις πράγματα».

Λίγα λόγια για τον Άκη Σακελλαρίου

Ο Άκης  Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 9 Νοεμβρίου του 1961. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Συνέχισε τις θεατρικές σπουδές του στην Αμερική, στη Δραματική Σχολή της Στέλλας Άντλερ και στο HB STUDIO. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και με κρατικό βραβείο. Εκτός από αρκετές δουλειές σε τηλεόραση και κινηματογράφο, θεατρικά έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στο Κ.Θ.Β.Ε, όπως οι Πέρσες στο Θέατρο Δάσους, το 2014 και το Καμπαρέ το 2004, στη Σχολή Μακεδονικών Σπουδών. Στο Εθνικό Θέατρο υποδύθηκε τον Γιαν στην παράσταση Δαμάζοντας τα κύματα, του Λαρς Φον Τρίερ, τον Γκεόργκ φον Τραπ, στην Μελωδία της ευτυχίας μαζί με την Νάντια Κοντογεώργη και πολλούς ακόμη ρόλους σε παραστάσεις όπως αρχαίες τραγωδίες (Αισχύλος, Ευριπίδης, Σοφοκλής) έως παραστάσεις σύγχρονου ρεπερτορίου (Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Τένεσι Ουίλιαμς, Αντόν Τσέχωφ, Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, Μπέρτολτ Μπρεχτ κ.ά). Είναι παντρεμένος με την Τίνα Βασιλικού με την οποία έχουν αποκτήσει ένα γιο και μία κόρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σακελλαρίου –,sakellariou –