Σαμαράς: Εκλογές έως τα τέλη Μαρτίου

«Οι εκλογές θα γίνουν ως τα τέλη Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση αλλά και η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος την ΝΔ

Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Στην εισήγηση του κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι κάποια πράγματα από την οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε πρέπει να αλλαχθούν και επανέλαβε τη στήριξη στην κυβέρνηση προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως πρόθεσή του είναι να βοηθήσει να πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου το στόχο της, διεμήνυσε όμως ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κομματικά ή εσωκομματικά παιχνίδια στα οποία όπως είπε δεν πρόκειται να συμμετάσχει και τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα μας βρουν απέναντί τους αν κάποιοι θέλουν να παίξουν εσωκομματικά παιχνίδια».

Στέλνοντας εμμέσως ένα μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ σημείωσε πως θα πρέπει όλοι να μείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους που αποφασίστηκαν για την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Εμείς δεν δεχόμαστε τα πάντα όπως το ΠΑΣΟΚ, ούτε απορρίπτουμε τα πάντα όπως κάνουν τα κόμματα της Αριστεράς. Τα επιπρόσθετα βήματα που χρειάζονται θα τα κάνει η επόμενη κυβέρνηση. Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κάνει τα πάντα», επεσήμανε με νόημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Για το θέμα των επικουρικών συντάξεων η ΝΔ δε φαίνεται διατεθειμένη να συναινέσει σε αλλαγές και ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος με ενδεχόμενο περικοπών τονίζοντας, πως «δεν πρόκειται να αποδεχθώ νέο πετσόκομμα συντάξεων», ενώ την ίδια στιγμή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να συμφωνήσει υπό προϋποθέσεις στο άνοιγμα των του επαγγέλματος των φορτηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα