«Σαββίδης» εδώ!

Nα πω την αμαρτία μου, όσο άκουγα τον Σαββίδη να μιλά για πρωταθλήματα κι επανάσταση ενάντια στο κατεστημένο του Ολυμπιακού, δεν έδινα βάση. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.

Για πολιτικολογίες τα περνούσα. Όσο μάλιστα επέμενε να λύνει με ερασιτεχνισμούς τα προβλήματα της ομάδας του, όχι μόνο εγώ, αλλά οι περισσότεροι δεν τον πήραν και πολύ στα σοβαρά. Κι όσο εξακολουθούσε τις επικές «μπούκες» στα αποδυτήρια, όπως ο πρόεδρος ομάδας του τελευταίου χωριού του Έβρου, υποτίθεται για να... εμπνεύσει τους

ποδοσφαιριστές με τους λόγους του, γινόταν αφορμή για ανέκδοτα.

Τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης βρήκαν τροφή για να περάσει ένας δύσκολος χειμώνας. Κι όταν ήρθε η ώρα για τις μεταγραφές, με εξαίρεση τη συμφωνία με ένα σπουδαίο προπονητή (αρκεί να παραμείνει σπουδαίος-αποτελεσματικός κι όσο εργάζεται στον ΠΑΟΚ), ο Σαββίδης ήταν σκέτη απογοήτευση.

Ποιον να πείσει ότι θα πάρει το πρωτάθλημα με μεταγραφές τον Λόπεθ και τον Βίτορ και με τον Τζιόλη να προστίθεται σε κέντρο που ήδη κινείται με την ταχύτητα χελώνας;

Έρχεται, όμως, μια στιγμή που όλα αυτά μοιάζουν τόσο μακρινά, που νομίζεις ότι δεν συνέβησαν ποτέ. Με την ιστορία του Τζεμπούρ, ο Σαββίδης μπαίνει πλέον δυναμικά στο παιχνίδι. Ακόμη κι αν τελικά ο Τζεμπούρ δεν καταλήξει στον ΠΑΟΚ, ακόμη κι αν παραμείνει στον Ολυμπιακό ή αποχωρήσει, αυτές οι μέρες που έμεινε στον αέρα και συζήτησε ή έφτασε κοντά σε συμφωνία με τον Σαββίδη (μάλλον μέσω του Βρύζα), είναι αρκετές για να αποκτήσει επιτέλους νόημα η παρέμβασή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δικαιολογήσει τα εκατομμύρια που ξόδεψε και είναι διατεθειμένος να ξοδέψει.

Ίσως να μη συμβεί τίποτε απολύτως, αλλά, είναι βέβαιο ότι έχει ανοίξει ένα μέτωπο: από τη μία πλευρά υπάρχει ο ΠΑΟΚ κι από την άλλη, ο Ολυμπιακός. Κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβαιναν τις προηγούμενες χρονιές, όταν ο μοναδικός δρόμος που ακολουθούσαν οι ποδοσφαιριστές της συνομοταξίας του Τζεμπούρ, ήταν μονόδρομος, με αφετηρία την Τούμπα και τερματισμό τον Πειραιά.

Αντιλαμβάνεστε ότι εφόσον ξεπεραστούν τα εμπόδια και προκύψει η αντίστροφη κατεύθυνση κι ο Τζεμπούρ αποκτηθεί τελικά από τον ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης κερδίζει την πρώτη μάχη της χρονιάς. Και δεν χρειάζεται να αναλύσουμε σε πόσα διαφορετικά επίπεδα βγαίνει κερδισμένος, πέραν του αγωνιστικού...

Προφανώς δεν θα είναι αρκετή η προσθήκη του Αλγερινού για να αλλάξει οριστικά τις ισορροπίες, αλλά, μου φαίνεται ότι είναι η καλύτερη αρχή και δεν θα χρειαστούν πολλές ακόμη εξίσου εντυπωσιακές κινήσεις για να τα καταφέρει στον αντικειμενικό του σκοπό.

Πηγή: SportDay

Keywords
Τυχαία Θέματα