ΣΔΟΕ: Φοροδιαφυγή-«μαμούθ» από βουλευτή-δικηγόρο

Βουλευτής κόμματος της αντιπολίτευσης και προβεβλημένος δικηγόρος των Αθηνών μαζί με έναν γνωστό ορθοπεδικό, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιριστής, πιάστηκαν στη «φάκα» του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα και μένει να επιβεβαιωθούν.

Οι δυο τους πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ αφού ο έλεγχος που έγινε σε βάθος 10ετίας στα δηλωθέντα

εισοδήματα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς αποκάλυψε μεγάλη φοροδιαφυγή.

Ο δικηγόρος δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει την προσαύξηση της περιουσίας του κατά 5,5 εκατ. ευρώ, από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ως μέτοχος δικηγορικής εταιρίας. Τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2,5 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, ο γιατρός απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1,85 εκατ. ευρώ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ σε 35 ακόμη δικηγόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr ο βουλευτής είναι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος δήλωσε ότι αμφισβητεί τις διαπιστώσεις του φορολογικού ελέγχου και πρόσθεσε ότι ενώ η έρευνα από το ΣΔΟΕ ήταν σε εξέλιξη δεν κλήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του.

«Το ξέρω ότι με έλεγχαν αλλά δεν ισχύει τίποτα. Ακόμα δεν έχω προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσω τα ποσά που βρήκαν. Άνοιξαν λογαριασμούς από το 2000 και είδαν πόσα χρήματα μπήκαν και όχι πόσα βγήκαν. Δεν με κάλεσαν να δώσω να εξηγήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα