Σε απεργιακό κλοιό από σήμερα το δημόσιο

Συνεχίζουν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο ενάντια στη διαθεσιμότητα, στην κινητικότητα και στην πολιτική της κυβέρνησης. Το σημερινό απεργιακό «ραντεβού» είναι προγραμματισμένο για τις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ κλειστός θα παραμείνει από την ώρα εκείνη μέχρι νεοτέρας ο σταθμός μετρό «Σύνταγμα».

Σήμερα (Τρίτη) και την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας,

ενώ στο κάλεσμά της υπάρχει αναφορά και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτη σχολιάζοντας ότι «τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις δεν κάμπτουν το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος».

Μάλιστα, την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ (η οποία δεν συμμετέχει στη διήμερη απεργία) θα πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συναυλία στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος. Μια ημέρα μετά, την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Πρώτοι στον αγώνα οι εκπαιδευτικοί

Στη «μάχη» βρίσκονται δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τον απεργιακό τους αγώνα προγραμματίζοντας μάλιστα συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 13:00 στα Προπύλαια. Οι δάσκαλοι έχουν λάβει απόφαση για την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας από σήμερα, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων τις αποφάσεις των οποίων μαζί με τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία θα συνεκτιμήσει η διδασκαλική κοινότητα, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει σε συνεδρίαση η Ολομέλεια των Προέδρων.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης κλείνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Οι υπόλοιπες αποφάσεις για απεργία

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε η ομοσπονδία των εργαζομένων στις Εφορίες με βασική διεκδίκηση του κλάδου τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Λόγω της απεργίας, σήμερα και αύριο δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές στις κατά τόπους ΔΟΥ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τις επόμενες 48 ώρες τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

«Στο πόδι» βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία που δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργιακή κινητοποίηση των δύο επόμενων ημερών θα συμμετάσχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι με απόφαση της ΟΔΥΕ διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού, μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της χώρας και στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Τέλος, κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα και οι Δήμοι όλης της χώρας λόγω της νέας 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα