Σε αργία ο π. δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Θάσου

Σε αργία από τη θέση του δημοτικού συμβούλου που κατέχει αυτή τη στιγμή τέθηκε ο πρώην δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Μερέσης.

Ο πρώην δήμαρχος Θάσου κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας το βιβλίο πρωτοκόλλου της Γραμματείας του Δήμου του νησιού εξέδιδε βεβαιώσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, ότι αυτά είχαν εργαστεί στο Δήμο ή είχαν προμηθεύσει υλικά στο Δήμο ή εκτέλεσαν έργα, ωστόσο, οι βεβαιώσεις αυτές δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά, ενώ αφορούσαν σε εργασίες ή προμήθειες «ουδέποτε εκτελεσθείσες».

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι το αντικείμενο

των «έκνομων ενεργειών» ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 514.244 €.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θανάσης Καρούντζος έθεσε σε αργία τον πρώην δήμαρχο, καθώς, όπως αναφέρει η απόφαση:

«Θέτουμε σε αργία τον κ. Ελευθέριο Μερέση του Ιωάννη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Θάσου, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 247/2011 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης και μέχρι την έκδοση αθωωτικής απόφασης επί της κατηγορίας που τον βαρύνει, οπότε αίρεται αυτοδικαίως το μέτρο της αργίας και θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα. Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται η οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή άσκηση καθηκόντων που αποκτήθηκε ή ανατέθηκαν αντίστοιχα εξαιτίας της ιδιότητάς του ως Δημοτικού Συμβούλου, την οποία απέκτησε από την παραπάνω ορκωμοσία του».

Η δίκη του κ. Μερέση έχει οριστεί για τον Ιούνιο του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα