Σε εξέλιξη η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

«Είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας. Σήμερα ξεκινάμε την πορεία ανασύστασης του κόμματος, αρχίζοντας από την αυτοοργάνωση των πολιτών που ανήκουν στην παράταξη, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Η Συνδιάσκεψη άρχισε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του επικεφαλή των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Ο πρόεδρος

του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης με τον λαό, ενώ έκανε λόγο και για τα στελέχη, που εκφράζουν τις διαφωνίες μαζί του λέγοντας ότι «έχει διαρραγεί σε πολλά σημεία και ο ηθικός και συναισθηματικός συνεκτικός ιστός της παράταξης», ενώ έκανε αναφορά σε «ανεπίτρεπτες, μικρόψυχες συμπεριφορές ανθρώπων που απλώς έχουν το θράσος να επιδίδονται σε αυτές» και σε άτομα που «που βλάπτουν την παράταξη, την έβλαψαν και τα χρόνια της εξουσίας, την έβλαψαν και προεκλογικά».

Επιπλέον στην ομιλία του μίλησε για την πορεία του στην πολιτική: «Στάθηκα στο πλευρό του κατηγορούμενου Ανδρέα Παπανδρέου όταν πολλοί έσπευδαν να τον απαρνηθούν και να τον απαξιώσουν. Αποδέχθηκα το αποτέλεσμα της διαδικασίας του 2007 με σεβασμό στην ενότητα της παράταξης και στάθηκα στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, δίνοντας σκληρούς αγώνες στη Βουλή, χωρίς να ενδώσω σε προεκλογικές ευκολίες και λαϊκισμούς το 2009. Άσκησα με αίσθημα εθνικής ευθύνης και κυβερνητικής αλληλεγγύης τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας, διατυπώνοντας με αγωνία κρίσιμες προτάσεις για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, όπως η επίμονη πρότασή μου να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφ

Keywords
Τυχαία Θέματα