Σε ισχύ μερικό απαγορευτικό απόπλου

Προβλήματα έχουν σημειωθεί στην πραγματοποίηση των δρομολογίων των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων και της σφοδρής βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, ισχύει απαγορευτικό απόπλου για Πάρο - Νάξο από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ έχουν μετατεθεί για αργότερα τα δρομολόγια των πλοίων Θεολόγος, Πηνελόπη και Superferry από το λιμάνι της Ραφήνας.

Εξάλλου, έδεσε τελικά το πλοίο «Κνωσός Παλάς», με 611 επιβάτες, το οποίο παρέμεινε για μισή ώρα έξω από το λιμάνι του Πειραιά,

καθώς δεν μπορούσε να δέσει εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν όσοι είχαν να προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα με πλοίο, να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές.

Ταυτόχρονα, στο Λεκανοπέδιο πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στα νότια προάστια.

Τα φαινόμενα στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη 7, τοπικά 8 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα