Σε «πραγματική παραίτηση» καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ τον Γ. Σγουρό

Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) με αφορμή τη «σικέ», όπως την χαρακτηρίζει, παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα του καταλογίζει ανεπάρκεια διαχείρισης του θέματος των απορριμμάτων και του επιρρίπτει ότι «αποφεύγει να υπερασπισθεί την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να διεκδικήσει πόρους και αρμοδιότητες και να συνεργασθεί με τους δήμους για λύσεις

που θα προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και όχι αυτό των μεγαλοεργολάβων».

Ο Περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής κάλεσε την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, με τους συνδικαλιστές να σημειώνουν με αποδέκτη τον κ. Σγουρό, πως «αν δεν μπορεί να διευθετήσει τέτοιου είδους ζητήματα, που είναι της αρμοδιότητάς του, να υποβάλει την παραίτησή του στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και να ζητήσει να γίνει αποδεκτή».

Καταλήγοντας η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει: «Θα εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να υπερασπιστούμε το Δημόσιο συμφέρον που είναι και το συμφέρον των πολιτών.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν θα επιτρέψει την εκποίηση κάθε δραστηριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή την ιδιότυπη «λοταρία» που έχει αρχίσει η κυβέρνηση και συμμετέχει με ενθουσιασμό ο κ. Γιάννης Σγουρός.

Και, αν δεν «αντέχει» να ακούει απόψεις διαφορετικές από τη δική του, ας υποβάλλει πραγματικά την παραίτηση του!»

Keywords
Τυχαία Θέματα