Σε ψεύτικο e-mail αποδίδει η Κομισιόν τις «οδηγίες»

Με τον πιο κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο διαψεύδει η Κομισιόν την ύπαρξη «ταξιδιωτικής οδηγίας» ή διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται σε πιθανές ταραχές, νεκρούς και άλλα αποκυήματα της φαντασίας και όπως διευκρινίζει δήλωση της υπηρεσίας εκπροσώπων Τύπου της Κομισιόν το συγκεκριμένο e-mail που δημοσιεύθηκε χθες σε ελληνική ιστοσελίδα, πρόκειται για «Σκουπίδια, ανοησίες, γραμμένες σε άσχημα αγγλικά».

Η ιστοσελίδα δημοσιοποίησε ρεπορτάζ για ένα

μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδίδεται στις Βρυξέλλες αλλά δεν αναφέρει αποστολέα για λόγους ασφαλείας, το οποίο περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα και προειδοποιούσε για βίαιες εξεγέρσεις στην Αθήνα με νεκρούς.

Στο εν λόγω e-mail υποτίθεται ότι δίνοταν σχετικά με οδηγίες της Κομισιόν προς τους υπαλλήλους της στην Ελλάδα με το οποίο τους ζητούν να προσέχουν ιδιαίτερα την ασφάλεια τους και να τους δίνει ακριβείς οδηγίες για το πως θα αποφύγουν συνθήκες ταραχών και συγκρούσεων. Πως θα κινηθούν, που θα πάνε, που θα καταφύγουν.

Η Κομισιόν, διέψευσε κατηγορηματικά αλλά επιβεβαίωσε ωστόσο ότι υπάρχουν ορισμένες οδηγείς για την ασφάλεια του προσωπικού της που είναι η πάγια τακτική της και οι οποίες δόθηκαν σε συνεννόηση με τις Ελληνικές αρχές.

Μεταξύ άλλων, στις ηλεκτρονικές οδηγίες συστήνεται στους υπαλλήλους να αποφεύγουν μέρη όπου μαζεύονται ή διέρχονται συνήθως οι διαδηλωτές, όπως το Σύνταγμα, την Ομόνοια, την Κλαυθμώνος και τις περιοχές των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, καθώς επίσης και να μην αποκαλύπτουν σε κανέναν ότι εργάζονται για Ευρωπαϊκό Φορέα.

Έντονες διαμαρτυρίες Δαμανάκη στον Μπαρόζο

Η Ελληνίδα Επίτροπος Μ. Δαμανάκη, προχώρησε νωρίτερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα.

Με σημερινή της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κ. Δαμανάκη εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική αυτή ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν, την οποία αγνοούσε. Στην επιστολή της επίσης η κυρία Δαμανάκη επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.

Παράλληλα, κατεπείγουσα ερώτηση για το θέμα καταθέτει και η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κόππα.

Keywords
Τυχαία Θέματα