Σε στρατόπεδο της Αττικής το πρώτο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών

Στην Αττική, όπως όλα δείχνουν, θα δημιουργηθεί το πρώτο κέντρο «κλειστής φιλοξενίας» μη νόμιμων μεταναστών και συγκεκριμένα στο ανενεργό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Κατσιμίδι.

Σε αυτήν την επιλογή προσανατολίζονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που συναντήθηκαν χθες με αξιωματούχους του ΓΕΑ. Πάντως, προηγουμένως, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε αποστείλει στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. κατάλογο με 6 ανενεργά στρατόπεδα που μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα «κλειστής φιλοξενίας» λαθρομεταναστών.

Πρόκειται για τα στρατόπεδα

3ης και 4ης Μοίρας «Νίκη» στην Ανατολική Αττική, το πρώην «2ο ΑΚΕΠ» στην Αυλίδα και εγκαταστάσεις στο Λέχαιο Κορινθίας, την Κατερίνη και το Κουτσοπόδι Άργους. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες λίστες ανενεργών στρατοπέδων, από το σύνολο των οποίων μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα έχουν επιλεγεί 8 έως 10.

Επί του θέματος παρενέβη και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις» και υπερασπίστηκε τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών, αλλά μακριά από τις πόλεις και σε συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα