Σε συστράτευση για την ανατροπή της κυβέρνησης καλεί ο Αλ. Τσίπρας

Συνεχίζοντας για δεύτερη μέρα την περιοδεία του στην Κέρκυρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έκανε κάλεσμα συστράτευσης προς ολόκληρο το φάσμα της πολιτικής σκηνής με «στόχο» την «ανατροπή αυτής της κυβέρνησης».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευρισκόμενος και την Παρασκευή στο «νησί των Φαιάκων» αναφέρθηκε και στις

πρόσφατες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί ενδεχόμενου νέου προγράμματος για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως καταδεικνύει την «κατάρρευση» του «μύθου που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση».
«Αυτό που χρειάζεται είναι να στρατευτούμε όλοι, ανεξάρτητα από τις όποιες υπαρκτές διαφορές μας, διαφορές στις εκτιμήσεις μας ή στις ιδεολογικές μας αποχρώσεις, σε έναν αγώνα σωτηρίας της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας και να στρατευτούμε με ένα στόχο, το στόχο αυτή η κυβέρνηση να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως στόχος είναι να υπάρξει ένα «πλατύ κίνημα» για «την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τη δημοκρατική διέξοδο» μέσω εκλογών.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως αυτές σημαίνουν ότι «καταρρέει απολύτως [...] ο μύθος που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά ότι το πρόγραμμα πετυχαίνει».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται «εδώ και 3,5 χρόνια στη δίνη ενός ακήρυχτου πολέμου», ενός «οικονομικού πολέμου», που έχει θύματα συνανθρώπους μας, ανθρώπους που «είτε χάνουν τις δουλειές τους, είτε βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας, είτε χάνουν τις ζωές τους γιατί πολλοί απ' αυτούς δεν αντέχουν αυτές τις αναξιοπρεπείς συνθήκες».
Τέλος, στρέφοντας εκ νέου τα βέλη του κατά του ΤΑΙΠΕΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως το Ταμείο είναι «είναι η αντιγραφή της τρόικα, της εταιρείας που δημιουργήθηκε στην ανατολική Γερμανία το 1989 για την πλήρη εκποίηση και εκμηδένιση και εξαφάνιση ενός κράτους.
»Αν υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο, που δεν θα έχει δημόσια περιουσία. Δεν θα έχει υποδομές, δεν θα έχει παραγωγική βάση. Εδώ, λοιπόν, μιλάμε για ένα έγκλημα. Αυτό, βεβαίως, το έγκλημα είναι προμελετημένο, διότι αυτός είναι ο μηχανισμός κερδοφορίας των δανειστών», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα