Σε συζητήσεις ΕΤΕ με Ελληνική τράπεζα

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα. Και ενώ μέχρι πρωτίστως οι πληροφορίες ήθελαν την Ελληνική Τράπεζα να μένει εκτός παιχνιδιού φαίνεται πως τα δεδομένα άλλαξαν.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο της Εθνικής Τράπεζας

επισκέφθηκε την Ελληνική Τράπεζα για να συζητήσουν τυχόν απορρόφηση της Ελληνικής από την ΕΤΕ.

Το μέγεθος της Ελληνικής είναι σαφώς μικρό, εάν το συγκρίνει κανείς με αυτό της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, εάν λάβει κανείς υπόψιν ότι το σύνολο των καταθέσεων της είναι το μισό από τις καταθέσεις των άλλων δύο μόνο στην Ελλάδα. Με βάση τα τελευταία επίσημα διαθέσιμα στοιχεία (6μηνο 2012), οι καταθέσεις ανέρχονται στα 7,6 δισ ευρώ, εκ των οποίων το 35% προέρχονται από Κύπριους και το 34% από Ρώσους, ενώ ενδιαφέρον έχει αν μη τι άλλο το ότι από τα 7,1 δισ ευρώ των καταθέσεων στη Κύπρο τα 2,8 δισ ευρώ είναι καταθέσεις σε άλλο νόμισμα από ευρώ και συγκεκριμένα το 34% είναι σε δολάρια και 3% σε ρούβλια.

Όσον αφορά στις καταθέσεις στην Ελλάδα, στο 6μηνο του 2012 ήταν 545 εκατ. ευρώ, ενώ οι χορηγήσεις δανείων ανέρχονταν στα 946 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι αυτές οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν με "κούρεμα", ακόμα κι αν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ και ο μόνος φόβος απώλειας είναι στη περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα