Σε θάνατο η Κινέζα «γυναίκα αράχνη»

Δικαστήριο της πόλης Χεφέι στην Κίνα καταδίκασε θάνατο, αλλά με αναστολή εκτέλεσης της ποινής, την Γκου Καϊλάι, η οποία ομολόγησε ότι δολοφόνησε με δηλητήριο τον Βρετανό επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ, με τον οποίο είχε επιχειρηματικές διαφορές. Η Γκου Καϊλάι είναι δικηγόρος και σύζυγος του Μπο Σιλάι, πρώην ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος στη μεγαλούπολη Τσονγκτσίνγκ της Κίνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Καϊλάι πέρασε το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο με τον Βρετανό, και αφού εκείνος μέθυσε του έριξε στο στόμα του δηλητήριο, το οποίο είχε παρασκευάσει και μεταφέρει ο βοηθός

της. Αρχικά, ο θάνατος του επιχειρηματία είχε αποδοθεί σε καρδιακή προσβολή εξαιτίας κατάχρησης οινοπνευματωδών. Ωστόσο, τέσσερις μήνες αργότερα ο τοπικός αστυνομικός διευθυντής Γουάνγκ Λιτζούν κατέφυγε στο αμερικανικό προξενείο και κατήγγειλε φόνο και συγκάλυψη.

Μαζί με την Καϊλάι καταδικάστηκαν και τέσσερις Κινέζοι αξιωματικοί της αστυνομίας σε ποινές κάθειρξης από πέντε ως 11 χρόνια, επειδή υπονόμευσαν τις έρευνες και σκόπιμα παραποίησαν τα ευρεθέντα στοιχεία. Τέλος, σε κάθειρξη εννέα χρόνων καταδικάστηκε ο Ζανγκ Σιαοζούν, βοηθός της Γκου, ο οποίος θεωρήθηκε από το δικαστήριο συνένοχός της.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα