Σε τρεις διήμερες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν οι δικηγόροι

Συνήλθε σήμερα στην Αθήνα η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων του κράτους, η οποία αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικά τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών, στις 20 και 21, 26 και 27 Μαρτίου 2012, καθώς και στις 5 και 6 Απριλίου 2012.

Πιο συγκεκριμένα, στο αίτημα, που τέθηκε αρχικά για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ή συνέχιση τους, επικράτησε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με μεγάλη πλειοψηφία.

Εν συνεχεία τέθηκε σε νέα

ψηφοφορία το ζήτημα, εάν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείας μέχρι τη διάλυση της Βουλής, ή αν θα είναι τρεις διήμερες κυλιόμενες αποχές. Κατά την νέα αυτή ψηφοφορία επικράτησε η δεύτερη εκδοχή (διήμερες κυλιόμενες) με 37 ψήφους έναντι 12, ενώ υπήρξαν δύο λευκά (από τους συλλόγους της Αθήνας και της Λευκάδας) και δύο «παρών» (Πειραιάς και Σύρος).

Να σημειωθεί επίσης, ότι η απόφαση της ολομέλειας θα επικυρωθεί από τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους, κάτι το οποίο σημαίνει πως μπορεί να μην ακολουθήσουν την απόφαση της ολομέλειας και να μην συμμετέχουν στις διήμερες κυλιόμενες αποχές.

Υπενθυμίζεται, ότι ο δικηγορικός κόσμος αντιδρά σε ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου 4055/2012 για τη «δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκειας αυτής» που αφορά στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς και για το περαιτέρω άνοιγμα των δικηγορικών εταιρειών».

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα