Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάβο Ισθμίων

Αν και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα, μέσα σε κατοικημένη περιοχή στον Κάβο Ισθμίων, βρίσκεται σε ύφεση, ενώ συγχρόνως ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο δίνουν «μάχη» με τις φλόγες.

Η φωτιά καίει πευκοδάσος και ελιές μέσα σε σπίτια και στη «μάχη» για την κατάσβεσή της έχουν ριχτεί εκτός από την Πυροσβεστική, υδροφόρες των δήμων της περιοχής και πολίτες, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου συνέδραμαν το έργο τους δύο αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται, πως λόγω της φωτιάς διεκόπη προσωρινά και

για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ισθμού - Επιδαύρου από το 1ο έως το 6ο χλμ.

Εξάλλου, ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, που βρίσκεται επί τόπου για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης, ανέφερε ότι «οι δυνάμεις κατάσβεσης δίνουν μάχη με τις φλόγες, οι οποίες παίρνουν διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, και έχουν αποφύγει ζημιές σε σπίτια, παρά το γεγονός ότι η φωτιά εξελίσσεται σε μια κατοικημένη περιοχή με πεύκα κι ελιές. Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση και βαίνει σε καλό δρόμο αν βοηθήσει ο αέρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα