Σεισμός στο Βατικανό – Το BBC αποκαλύπτει πώς ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β” είχε ερωμένη

Μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προκαλεί ντοκιμαντέρ του BBC το οποίο θα προβληθεί σήμερα. Και αυτό γιατί, αποκαλύπτεται ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος είχε ερωμένη.

Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάζει στοιχεία που προέρχονται από την αλληλογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β” με την Πολωνή ακαδημαϊκό Anna-Teresa Tymieniecka και από τα οποία προκύπτει ότι οι δυο τους διατηρούσαν ερωτική σχέση.

Η ακαδημαϊκός είχε αναλάβει το 1973 την μετάφραση

στα αγγλικά του βιβλίου του Karol Wojtyla (μετέπειτα Πάπα Ιωάννη Παύλου) «The Acting Person», όταν ακόμη εκείνος ήταν καρδινάλιος.

Η ακαδημαϊκός χαρακτηρίζεται ως μια «ζωηρή και κοσμοπολίτισσα Πολωνή», καθώς προερχόταν από αριστοκρατική οικογένεια και το 1955 παντρεύτηκε τον καθηγητή Οικονομικών του Χάρβαρντ, Hendrik Houthakker.

Η ίδια η Tymieniecka αρνείται ότι υπήρχε μεταξύ τους κάποια ερωτική έλξη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα μπορούσε να ερωτευτεί έναν μεσήλικα κληρικό, ωστόσο φαίνεται ότι φίλοι υποστήριξαν πως ένιωθε ερωτική έλξη απέναντί του, αν και μάλλον ο ίδιος δεν το γνώριζε.

Η αλληλογραφία τους, την οποία εκείνη κράτησε και πούλησε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Πολωνίας το 2008 έναντι επταψήφιου ποσού, καταδεικνύει μια ιδιαίτερα στενή σχέση μεταξύ τους.

«Αγαπημένη μου Τερέζα, έλαβα τις τρεις επιστολές. Γράφεις ότι είσαι συντετριμμένη αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμιά απάντηση στα λόγια αυτά», γράφει το 1976 ο τότε 56χρονος Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλα, ο μελλοντικός Ιωάννης Παύλος Β”, χαρακτηρίζοντας την παραλήπτρια της επιστολής του «δώρο Θεού».

Την στενή σχέση των δύο προσώπων είχε αποκαλύψει ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Carl Bernstein, όταν το 1996 έγραψε την βιογραφία του Ποντίφικα. Σε αυτή αναφέρεται συχνά στην Tymieniecka, η οποία είχε μεταφράσει αρκετά βιβλία του Πάπα. Σύμφωνα με τον Bernstein, η ακαδημαϊκός ήταν «Πολωνή αριστοκράτισσα», ενώ η ίδια του είχε διαψεύσει τις φημολογίες ότι υπήρχε κάτι ερωτικό στην σχέση της με τον στενό της φίλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα