Σερβία: σιγουροι για τη νίκη τους στο β' γύρο εκλογών οι Τάντιτς και Νίκολιτς

Σίγουροι για τη νίκη τους στις 20 Μαΐου παρουσιάστηκαν οι δύο υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Σερβία, ο Μπόρις Τάντιτς, αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) και ο Τόμισλαβ Νίκολιτς, πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS).

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος προηγείται με μικρή διαφορά του υποψηφίου Τόμισλαβ Νίκολιτς, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην έδρα

κόμματος, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των χθεσινών προεδρικών, βουλευτικών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στη Σερβία, τόνισε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα συζητήσει για τη συγκρότηση κυβέρνησης και διευκρίνισε ότι δεν θα αποδεχθεί όρους και εκβιασμούς.

Ο προεδρικός υποψήφιος του DS φάνηκε βέβαιος για τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σημειώνοντας ότι είναι πεπεισμένος γι αυτό, λόγω του αποτελέσματος του πρώτου γύρου, καθώς είναι η πρώτη φορά που προηγείται του αντιπάλου του, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

«Στο δεύτερο γύρο οι πολίτες της Σερβίας έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών πολιτικών, διαφορετικών όσον αφορά την ουσία, την αξία και τα χαρακτηριστικά», είπε ο κ. Τάντιτς.

«Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα προσδιορίσει πώς θα είναι η Σερβία τα επόμενα πέντε χρόνια. Είμαι πεπεισμένος ότι η πολιτική που πρότεινα είναι προς όφελος των πολιτών» υπογράμμισε.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς από την πλευρά του, τόνισε ότι θα κερδίσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και εξέφρασε την επιθυμία, ο συνασπισμός του οποίου είναι επικεφαλής να αρχίσει αμέσως διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι το SNS πρέπει να ευγνωμονεί για τα αποτελέσματα, επειδή είναι ένα κόμμα με 3,5 χρόνια ζωής και συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στις βουλευτικές εκλογές.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα