Σημαντική επιβράδυνση ανάπτυξης στην Κίνα

Ως δυσάρεστο γεγονός για την παγκόσμια οικονομία μπορεί να εκληφθεί η σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα, η οποία διαμορφώθηκε, κατά το τελευταίο τρίμηνο, στο χαμηλότερο επίπεδό από τις αρχές του 2009. Η πρόσφατη επιβράδυνση μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας ποικιλίας παραγόντων: σίγουρα, επηρεάστηκε από τις οικονομικές εξελίξεις σε ΗΠΑ (κυρίως) και ευρωζώνη. 

Πιο συγκεκριμένα, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,4% στο τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος,

σημειώνοντας επιβράδυνση από το 7,6% του προηγούμενου τριμήνου. Πάντως, η κατά 7,4% αύξηση του ΑΕΠ ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η οικονομία της Κίνας έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο 10% ετησίως, τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας στη χώρα να αναδειχθεί ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Κατά τη διάρκεια αυτής της αναπτυξιακής πορείας, οι αγορές της Κίνας έχουν ανοίξει στον υπόλοιπο κόσμο, το εμπόριο έχει αυξηθεί δραματικά και πολλοί από τους πολίτες της Κίνας έχουν δημιουργήσει μια αναδυόμενη μεσαία τάξη. 

Πληροφορίες από: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα