Σήμερα η αποτέφρωση της σορού του βασιλιά της Καμπότζης

Θα αποτεφρωθεί σήμερα το απόγευμα στην Πνομ Πενχ, μετά από περίπου τέσσερις μήνες από το θάνατο του, η σορός του πρώην βασιλιά της Καμπότζης, Νοροντόμ Σιχανούκ.

«Αυτή είναι η τελευταία ημέρα για όλους μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στο μεγάλο βασιλιά και ήρωα και να τον στείλουμε στον ουρανό», είπε ο πρίγκιπας Σισογάθ Θομίκο, για τον πρώην μονάρχη που πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Πεκίνο στις 15 Οκτωβρίου σε ηλικία 89 ετών.

«Αυτή είναι η ημέρα για ολόκληρο το έθνος να πει αντίο στο μεγαλείο του. Αυτός είναι ο ήρωας της Καμπότζης», είπε στο Γαλλικό

Πρακτορείο ο πρίγκιπας.

Στην τελετή αποτέφρωσης στο κρεματόριο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση, σε ένα πάρκο κοντά στο ανάκτορο της βασιλικής οικογένειας, θα παραβρεθούν πολλές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Χουν Σεν, επικεφαλής κυβερνήσεων χωρών της Ασίας, ο πρίγκιπας Ακισίνο της Ιαπωνίας και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό

Όπως σχολίασε ο Ερό κατά την άφιξή του στην Πνομ Πενχ η παρουσία του εκεί είναι «το σύμβολο της ισχυρής πολιτικής βούλησης για τη διατήρηση στενών δεσμών και εμπιστοσύνης» με την Καμπότζη.

Keywords
Τυχαία Θέματα