Σήμερα η επείγουσα τηλεδιάσκεψη των G7 για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Επείγουσα τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι επτά πλούσιοι του πλανήτη, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Βρετανία, Γαλλία και η Ιταλία, βασικό θέμα της οποίας αναμένεται να είναι η κρίση του κρατικού χρέους στην ευρωζώνη.

Με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία να έχουν ενταχθεί σε διεθνή προγράμματα δανεισμού, το κλίμα που επικρατεί στις αγορές είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ενόψει των κινδύνων που θεωρούν ότι εγείρουν η τραπεζική κρίση στην Ισπανία και οι εκλογές στην Ελλάδα.
«Οι αγορές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικές σχετικά με το εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη στην Ευρώπη και θα εξαλείψουν τον κίνδυνο η κρίση να βαθύνει. Άρα προφανώς πιστεύουμε ότι χρειάζονται να γίνουν περισσότερα βήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών του Καναδά, Τζιμ Φλάχερτι, οι υπουργοί των Οικονομικών των επτά πλουσιοτέρων κρατών θα εξετάσουν τη κρίση χρέους υπό το πρίσμα της «τωρινής αδυναμίας ορισμένων εμπορικών τραπεζών της».
«Η αληθινή ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η Ευρώπη φυσικά - η αδυναμία ορισμένων από τις τράπεζες στην Ευρώπη, το γεγονός ότι δεν είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, το γεγονός ότι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν λάβει επαρκή μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα, της έλλειψης επαρκούς κεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της δημιουργίας ενός επαρκούς τείχους προστασίας», είπε χαρακτηριστικά ο Φλάερτι.

πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα