Σκληρά ναρκωτικά κάτω από τις… ταχύτητες

«Ξέθαβε» με μια τσάπα τις ναρκωτικές ουσίες από σημεία αγροκτήματος ιδιοκτησίας του στην Παλήνη, τις τοποθετούσε σε ειδική κρύπτη κάτω από τον επιλογέα ταχυτήτων και ξεκινούσε για την διακίνησή τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι πληροφορίες, ωστόσο, για τη διάθεση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης, έφθασαν στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του 50χρονου, αλλά και στην κατάσχεση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν στο

αυτοκίνητο και στο κτήμα της Παλλήνης ένα κιλό  και 436 γραμμ. ηρωίνης, 60 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρικός αναδευτήρας, ταινίες περιτυλίγματος, πλήθος νάιλον συσκευασιών, σκαπανικό εργαλείο και το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ. Ο 50χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη στην Παλλήνη, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

«Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας», ανακοίνωσε η Αστυνομία «για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του κατηγορουμένου στη διακίνηση κοκαΐνης και ηρωίνης, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης για τον εντοπισμό του, κατελήφθη να κατέχει 4 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, προτού προβεί στη διακίνηση τους. Σε ενδελεχή έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο του, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες 3 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από τον επιλογέα ταχυτήτων για την απόκρυψη τους».

Της πρώτης έρευνας ακολούθησε και δεύτερη στο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, στην Παλλήνη, όπου εντοπίστηκαν, λέει η Αστυνομία, σε μη εμφανή σημεία, συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες.

Λίγα 24ωρα πριν από τους αστυνομικούς της Δίωξης είχε εξαρθρωθεί άλλη ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά.

Πατήσια, Κερατσίνι, Πέραμα

Συνελήφθησαν στις περιοχές των Πατησίων, του Κερατσινίου, της Μεταμόρφωσης και του Περάματος, 5 άνδρες και 2 γυναίκες, ηλικίας 21, 30, 31, 38, 44, 46 και 50 ετών, μέλη της οργάνωσης –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Είχαν προηγηθεί για άτομα, που  δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά. Μετά από τη  διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους  δράση.

«Πρόκειται», λέει η Αστυνομία  «για εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος ως οργανωτής και κατευθύνων, ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών και την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη. Ο 44χρονος και η 50χρονη, ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και την ανεύρεση πελατών. Η 50χρονη επιπλέον είχε αναλάβει την ανεύρεση των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους. Τέλος, τα υπόλοιπα 3 μέλη ήταν επιφορτισμένα με τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

650,95 γραμμ. κοκαΐνης, 811,9 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 111 φαρμακευτικά δισκία, τροποποιημένη κυνηγετική καραμπίνα, 4 φυσίγγια και κάλυκας, 7 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 18.500- ευρώ, 5 αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα, 11 κινητά τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκληρά,sklira