Σόιμπλε: Ας πουν στον Μπαρόζο ότι δεν φταίει η λιτότητα για τα δεινά

Κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στράφηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι τα δεινά που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη δεν οφείλονται στις σκληρές πολιτικές λιτότητας.

«Χρειαζόμαστε σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη. Τα δεινά που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη δεν οφείλονται στις σκληρές πολιτικές λιτότητας. Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Μπαρόσο για αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

Οι βολές του Γερμανού υπουργού αφορούν τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν αυτή την εβδομάδα, ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν φτάσει στα όρια τη λαϊκή ανέχεια, αναζωπυρώνοντας μια έντονη διαμάχη σχετικά με το αν οι νομοθέτες πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους από τις μειώσεις των δαπανών στα κίνητρα, μια συζήτηση που έχει στρέψει πολλά μέλη της ζώνης του ευρώ κατά της Γερμανίας.

Ο Σόιμπλε επεσήμανε ότι κανείς δεν είναι ενάντια στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, αλλά οι προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συνεχιστούν, ως απάντηση στις προτροπές της Κομισιόν για χαλάρωση της λιτότητας.

«Κανείς δεν είναι κατά της ανάπτυξης, λέω ξανά και ξανά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η ανεργία των νέων», τόνισε ο Σόιμπλε στο γερμανικό ραδιόφωνο, προσθέτοντας ότι δεν εννοεί ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα επίπεδα του χρέους.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε παράλληλα, ότι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, θα πρέει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις για να μειωθούν τα ελλείμματα, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες χρειάζεται ευελιξία για να αντιδράσουν στις οικονομικές εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα