Σόιμπλε: Πρώτα τα μέτρα και μετά το νέο πρόγραμμα

«Τελεσίγραφο» έστειλε προς την Ελλάδα και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σχετικά με τη νέα βοήθεια, που θα χρειαστεί η Ελλάδα. Όως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε «μπορούμε να βοηθήσουμε

μόνο όταν δεν έχουμε να κάνουμε με βαρέλι δίχως πάτο» για να συμπληρώσει, πως «πριν εγκρίνουμε το νέο πρόγραμμα, πρέπει να έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα».

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει αναλάβει». Σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι ξεκαθάρισαν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ότι για το νέο πρόγραμμα στήριξης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η εκπλήρωση των υποχρεώσεων.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναγνώρισε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί περαιτέρω ο Γερμανός φορολογούμενος».

Ταυτόχρονα, το μέλος του ΔΣ της Bundesbank αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προβλέποντας ότι «μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας ή αποχώρησή της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή στις αγορές».

Keywords
Τυχαία Θέματα