Σόιμπλε: Υπερβολικό το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Δίνοντας μια απάντηση στον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να τα καταφέρει», ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε το ενδεχόμενο… Grexit.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε «υπερβολικό» το σενάριο περί εξόδου της Ελλάδας

από την ευρωζώνη μιλώντας στην Ραδιοφωνία Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR).

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε το ίδιο και στις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για κατάρρευση της ευρωζώνης, εφόσον καταρρεύσει η Ιταλία, ενώ σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν πράγματι τρομακτικό, αλλά δεν αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο».

«Κι εμείς έχουμε προβλήματα, αλλά τα λύνουμε. Πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι», τόνισε ο κ. Σόιμπλε, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Η γερμανική οικονομία στηρίζεται σε λειτουργικές εξαγωγικές αγορές και σταθερό νόμισμα. Εμείς οι Γερμανοί έχουμε πολλά να χάσουμε, επειδή ωφελούμαστε περισσότερο, καθώς είμαστε επιτυχημένοι. Για αυτό ακριβώς πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η ευρωζώνη να παραμείνει σοβαρή».

Εξάλλου, ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, περί ενδεχόμενης αποχώρησης του κόμματός του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αν συνεχιστούν οι παραχωρήσεις προς τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης. Όπως απάντησε χαρακτηριστικά: «Συζήτησα ο ίδιος με τον Βαυαρό πολιτικό και διαπίστωσα πλήρη ταύτιση απόψεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα