Σοκαρισμένος ο Κ. Ανάν από τις θηριωδίες στη Συρία

Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και της Αραβικής Ένωσης δήλωσε σήμερα «σοκαρισμένος και συγκλονισμένος» από τις αναφορές για μαζική σφαγή στο χωριό Ταραμσέχ της Συρίας.

Ως γνωστόν, ακτιβιστές ανέφεραν πως ο στρατός και φιλοκαθεστωτικοί πολιτοφύλακες δολοφόνησαν 200 άτομα, την Πέμπτη, στη συγκεκριμένη περιοχή. Από την πλευρά της, η συριακή κυβέρνηση κατηγόρησε «τρομοκρατικές ομάδες».

Εάν τελικά, ο αριθμός των νεκρών στο Ταραμσέχ επιβεβαιωθεί, θα είναι το πιο αιματηρό γεγονός, ως σήμερα, στη συριακή διένεξη.

Κάτοικοι

του χωριού, δήλωσαν σε ακτιβιστές πως οι συριακές αρχές επιτέθηκαν με πολεμικά ελικόπτερα και άρματα μάχης, ενώ στη συνέχεια, μία φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή προχώρησε σε εκτελέσεις κατοίκων.

Ο Κόφι Ανάν σημείωσε πως πρόκειται για «παραβίαση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης να σταματήσει τη χρήση βαρέων όπλων στα αστικά κέντρα και της δέσμευσής της απέναντι στο ειρηνευτικό σχέδιο των έξι σημείων».

Σύμφωνα με τον Άναν, οι παρατηρητές του ΟΗΕ είναι έτοιμοι να μεταβούν στο χωριό Ταραμσέχ για να «επαληθεύσουν τα γεγονότα, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες», αλλά τόνισε ότι οι παρατηρητές θα χρειάζονται ελευθερία κινήσεων για το σκοπό αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα