Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ

Υλικά

• 400 γρ. λαζάνια
• 250 γρ. γκούντα
• 250 γρ. ρεγκάτο
• 250 γρ. κασέρι
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος
• 5 φέτες πάριζα
• 5 φέτες μπέικον

Για τη μπεσαμέλ

• 1 λίτρο γάλα
• 7 – 8 κ. σ. κοφτές αλεύρι
• 3 – 4 κ. σ. κοφτές βούτυρο ή μαλακή μαργαρίνη ή φυτίνη
• 3 αυγά
• λίγο μοσχοκάρυδο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι (άσπρο, αν έχετε)
• 4 κ. σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα λαζάνια και τα βράζουμε το μισό χρόνο, απ᾿ αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία

τους, περίπου 3′- 4′ λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη φυτίνη, ρίχνουμε τα λαζάνια και τα ανακατεύουμε.
Τρίβουμε τα τυριά και κόβουμε σε κύβους την πάριζα και το μπέικον.
Τα φαγητά της γιαγιάς – Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ
Τα φαγητά της γιαγιάς – Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ
Αδειάζουμε τα λαζάνια σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, ρίχνουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, την πάριζα, το μπέικον και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.
Τα απλώνουμε να πάνε παντού και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Σ᾿ ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε λίγο απ᾿ το γάλα και διαλύουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τ᾿ αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς – Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ
Τα φαγητά της γιαγιάς – Σουφλέ με λαζάνια και κρέμα μπεσαμέλ
Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα, με ξύλινη σπάτουλα, για να μην σβολιάσει και φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και είμαστε έτοιμοι.
(Σε περίπτωση που μας σβολιάσει η κρέμα, τη χτυπάμε για λίγο, με το μίξερ χειρός).

Περιχύνουμε με τη κρέμα τα λαζάνια και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C, στην τελευταία σχάρα, για 40′- 50′, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Keywords
Αναζητήσεις
lazania, soufle me besamel
Τυχαία Θέματα