Σπάστε το λουκέτο της ΕΡΤ χωρίς εκλογές

Θέλουμε την ΕΡΤ λένε οι πολίτες αλλά όχι εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», με την οποία το 64,4% τάσσεται κατά της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ ενώ το 57,1% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Αναλυτικότερα,

ένα ποσοστό της τάξης του 64,4% κρίνει «μάλλον αρνητικά και αρνητικά» την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για «λουκέτο» στην ΕΡΤ, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 32,1% κρίνει την εν λόγω απόφαση «θετικά και μάλλον θετικά».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων (57,1%) τάσσεται κατά, ενώ το 40,1% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση λέει «ναι και μάλλον ναι» στις κάλπες.

Στο ερώτημα, αν γίνονταν εκλογές την άλλη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι πολίτες σε ποσοστό 21,4% απαντούν ΝΔ ενώ 21,1% ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 9,5%, ΠΑΣΟΚ 6,3%, ΚΚΕ 5,1%, ΑΝΕΛ 4,4%, ΔΗΜΑΡ 3,9%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 19,4%.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες σε ποσοστό 66,1% αποτιμούν «μάλλον αρνητικά και αρνητικά» το κυβερνητικό έργο, αλλά και τη δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ (73,2%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46%, έναντι 30,6% του κ. Τσίπρα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών (45,8%), ακολουθούμενος από τον Φώτη Κουβέλη (43,6%), ενώ σε όλους τους αρχηγούς οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα