Σπείρα έκλεβε καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε 167 περιπτώσεις κλοπών και φθορών σε μετασχηματιστές και καλώδια του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Μέλη της ήταν 9 υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 19 έως 26 ετών από το Περιστέρι, ενώ αναζητούνται ως συνεργοί τους άλλοι δύο ομοεθνείς τους.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες μετέβαιναν νυχτερινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων Αττικής (Κορωπί, Μαρκόπουλο, Κερατέα,

Καλύβια), αλλά και σε περιοχές των νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Εύβοιας, όπου αφαιρούσαν και προκαλούσαν φθορές σε μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, αφού ξεβίδωναν τις βίδες από τις βάσεις όπου στηρίζονται οι μετασχηματιστές, τους έριχναν, με τη χρήση ιμάντων, στο έδαφος και αφαιρούσαν τον χαλκό από το εσωτερικό τους.

Μετά τις κλοπές μετέβαιναν στην περιοχή της Νέας Ζωής Ασπροπύργου και πωλούσαν, κυρίως σε Ρομά, τις ποσότητες χαλκού που είχαν αφαιρέσει, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Η ζημιά που προκλήθηκε στους υποσταθμούς του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ανέρχεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στις 600.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα