Σπιτική γρανίτα καρπούζι – συνταγή: Η top καλοκαιρινή επιλογή

Οι λέξεις καρπούζι και γρανίτα είναι όλο το καλοκαίρι μέσα στο ψυγείο μας, καθώς αποτελούν αδυναμίες μικρών και μεγάλων. Σκεφτήκατε ποτέ να τα συνδυάσετε και να φτιάξετε μια γρανίτα ασυναγώνιστη σε γεύση;

Το καρπούζι είναι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού όχι μόνο για τη νοστιμιά του αλλά και για την μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό την οποία ο οργανισμός έχει πολλή ανάγκη σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά και επειδή πηγαίνει συνδυαστικά παντού: από σαλάτες

και φέτα μέχρι γλυκά και παγωτά. Με 3 μόνο υλικά θα το μεταμορφώσεις σε παγωτό ή γρανίτα εύκολα και γρήγορα για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους που τρελαίνονται με τη γεύση του.

Θα χρειαστείτε:

250 γρ. καρπούζι
1/3 φλ. του τσαγιου ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι

αν θέλετε να το κάνετε γρανίτα προτείνουμε να προμηθευτείτε ειδικά θηκάκια σε σχήμα παγωτού – ξυλάκι τα οποία μπορείτε να βρείτε εύκολα στην αγορά και μάλιστα σε πολύ οικονομική τιμή

Εκτέλεση:

Βγάλτε τα κουκούτσια από το καρπούζι και βάλτε όλα τα υλικά μαζί στο multi. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αδειάστε το μείγμα σας σε ένα μπολ ή στα θηκάκια που αναφέραμε πιο πάνω. Βάλτε το μπολ στην κατάψυξη και αφήστε το για περίπου 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά! Τόσο απλά! Ένα παγωτό που θα σας θυμίσει δροσερή γρανίτα, εύκολα και γρήγορα!

Keywords
Τυχαία Θέματα