Στα χακί οι καθηγητές για την επιστράτευση

Ντυμένοι ως… στρατιώτες, παρουσιάστηκαν οι καθηγητές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού, διαμαρτυρόμενοι για τις επιστρατεύσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι του Μετρό και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη

της ΟΛΜΕ παρουσιάστηκαν ντυμένα με στρατιωτικές στολές, είχαν φιμωμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν πανό με το σύμβολο της Χούντας και τη φράση «Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων». Μάλιστα, επιστράτευσαν και ένα μίνι-ταν διαμαρτυρήθηκαν κατά της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Νωρίτερα γνωστοποιήθηκε πως δεν έγινε δεκτό από το Συμβούλιο της Επικρατείας (εξέδωσε προσωρινή διαταγή), το πρώτο αίτημα της ΟΛΜΕ για ανάκληση της απόφασης περί της επιστράτευσης των καθηγητών. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης είχε προσφύγει στο Συμβούλιο προκειμένου να καταθέσει αίτηση ακύρωσης.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας, την επίδοση των φύλλων πορείας σε περίπου 88.000 που επιστρατεύονται από την Τετάρτη 15 του μηνός, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα