Στα δικαστήρια Microsoft-Google για το πρόγραμμα παρακολούθησης ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η υπόθεση που αφορά το αίτημα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την παροχή δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου θα επιλυθεί τελικώς στα δικαστήρια. Τόσο η εταιρεία, όσο και η Google, είχαν προσφύγει τον Ιούνιο στην ομοσπονδιακή δικαιοσύνη, διεκδικώντας το δικαίωμα να κοινοποιούν περισσότερα στοιχεία για τις πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα των χρηστών.

Οι

δύο εταιρείες είχαν δεχθεί έξι φορές να δώσουν περισσότερο χρόνο στην αμερικανική κυβέρνηση να απαντήσει στη δικαστική προσφυγή τους, όμως οι διαπραγματεύσεις «στέφθηκαν από αποτυχία», όπως δήλωσε ο κύριος νομικός σύμβουλος της Microsoft Μπραντ Σμιθ στο προσωπικό του ιστολόγιο.

«Συχνά, η Microsoft κι η Google λαμβάνουν αποστάσεις η μία από την άλλη. Όμως σήμερα, οι δύο εταιρείες βρίσκονται η μία στο πλευρό της άλλης. Εκτιμούμε πως, βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος, έχουμε το δικαίωμα να μοιραζόμαστε περισσότερες πληροφορίες με το μεγάλο κοινό», συμπληρώνει.

«Είναι δυνατόν να κοινοποιούνται δημοσίως αυτές οι πληροφορίες δίχως να εγείρεται κάποιο πρόβλημα για την ασφάλεια», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Μετά την αποτυχία των προσφάτων διαπραγματεύσεων, εμείς θα κινηθούμε δικαστικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα