Στα δικαστήρια έχει προσφύγει χρήστης του Megaupload

Το Megaupload μπορεί να έκλεισε στις αρχές του έτους με σκοπό να σταματήσει η πειρατεία, όμως εκτός από τους πειρατές, χιλιάδες χρήστες, που το χρησιμοποιούσαν, έχασαν τα αρχεία τους, τα οποία είχαν ανεβάσει στην σελίδα για να αποθηκεύουν νόμιμο περιεχόμενο στους 1.103 servers του.

Τώρα, αρκετοί είναι οι χρήστες οι οποίοι διεκδικούν τα αρχεία τους, των οποίων η τύχη τους επισήμως αγνοείται, ενώ οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δεν τα έχουν αποθηκευμένα κάπου αλλού, συνεπώς είναι αναντικατάστατα.

Μεταξύ των χρηστών αυτών είναι και ο Κάιλ Γκούντγουιν, ο οποίος εργάζεται ως

αθλητικός ρεπόρτερ και χρησιμοποιούσε το Megaupload για να αποθηκεύει βίντεο από τη δουλειά του. Την πρώτη απόπειρα ο Kyle Goodwin την είχε κάνει τον Απρίλιο, αλλά δεν είχε οδηγήσει πουθενά.

Να σημειώσουμε ότι το Megaupload ήδη από την άνοιξη είχε απευθυνθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να βρεθεί μια λύση για τους χρήστες με νόμιμο περιεχόμενο, όπως το να αποκτήσουν προσωρινή πρόσβαση σε αυτό για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τα αρχεία τους, αλλά δε βρέθηκε λύση.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα αναφέρθηκε στην υπόθεση και τις λάθος ενέργειες που έγιναν λέγοντας ότι: «Το χειρότερο από όλα είναι το γεγονός ότι η διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση κι η νομική στάση σε αυτή την περίπτωση φαίνεται να αντικατοπτρίζει την ευρύτερη αδιαφορία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αυξανόμενη χρήση μηχανισμών κατάσχεσης σε domains κι άλλα ψηφιακά μέσα για τους αθώους χρήστες των υπηρεσιών cloud computing».

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα