Στα δικαστήρια οι επαγγελματικοί φορείς, ανένδοτος ο Στουρνάρας

Βήμα πίσω δεν κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είναι αποφασισμένος να περάσει με κάθε τρόπο τις διατάξεις που καταψηφίστηκαν κατά την ονομαστική ψηφοφορία της Τετάρτης. 

Ως αποτέλεσμα, ο υπουργός Οικονομικών θα επαναφέρει τις επίμαχες διατάξεις στο νέο πακέτο μέτρων, το οποίο θα κατατεθεί στη βουλή

τη Δευτέρα για να τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη.

Στο πακέτο των μέτρων θα κατατεθεί και η τροπολογία που καταψηφίστηκε και περιλαμβάνει την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των υπαλλήλων των τραπεζών ΕΤΒΑ, Εμπορικής και Πίστεως, Γενικής και American Express και του δημοσιογραφικού ασφαλιστικού ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή σε δικαστικές προσφυγές έχουν προχωρήσει επαγγελματικοί φορείς, όπως τραπεζικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί για να «παγώσουν» την κυβερνητική προσπάθεια να τους εντάξει στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ.

Ήδη υπέβαλαν αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής στο ΣτΕ η ΟΤΟΕ, οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το ΤΕΕ, ενώ θα ακολουθήσει «μπαράζ» παρόμοιων ενεργειών και από άλλους επαγγελματικούς φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα