Στα δύο το ΠΑΣΟΚ σε ν/σ του Υπ. Εσωτερικών

Μπέρδεμα επικράτησε στη βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών. Αφορμή η στάση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 24 που αφορά στις περιπτώσεις που τίθενται σε αργία αιρετοί.

Άλλη γνώμη εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Πάρις Κουκουλόπουλος και άλλη ο εισηγητής του, Γιώργος Ντόλιος.

Ενώ λοιπόν

γινόταν η ψηφοφορία, φτάνοντας στο άρθρο 24 ο κ. Μαρκογιαννάκης ρώτησε αν το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει το άρθρο. «Το ψηφίζουμε αλλά επιφυλασσόμαστε να δώσουμε μια βελτιωσούλα» είπε ο κ. Κουκουλόπουλος.

«Θέλουμε να ψηφίσουμε το μισό. Από τη στιγμή που δεν χωρίζεται, το καταψηφίζουμε» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ντόλιος, ο οποίος είχε προτείνει για πλημμελήματα να μην τίθενται σε αργία οι αιρετοί χωρίς εφετειακή απόφαση, ενώ για τα κακουργήματα να τίθενται σε αργία όταν η παραπομπή έχει γίνει με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν εξαντληθεί οι προσφυγές.

Προσπαθώντας ο προεδρεύον κ. Μαρκογιαννάκης να καταλάβει τι ψηφίζει τελικά το ΠΑΣΟΚ, επανήλθε διαπιστώνοντας τελικά πως: «Το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει λέει ο κ. Κουκουλόπουλος. Συνεπώς το άρθρο 24 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Ο κ. Ντόλιος το καταψηφίζει τι να κάνουμε;» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

«Ζητάμε να διαχωριστεί . Είτε να επανέλθει στο επόμενο νομοσχέδιο είτε να κάνει μια μικρή βελτίωση. Καλή τη πίστη το ψηφίζουμε και το βελτιώνουμε μετά» πρόσθεσε ο κ. Κουκουλόπουλος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη στάση του κόμματός του.

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το άρθρο 21 που αφορά σε επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων από ΟΤΑ. Το συγκεκριμένο άρθρο δεν έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα