Στα υψηλότερα επίπεδα η δημοτικότητα της Μέρκελ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το γερμανικό περιοδικό Stern, η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από την επανεκλογή της το 2009.

Όπως διαφαίνεται από τη δημοσκόπηση, η δημοτικότητα της Μέρκελ

αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, φτάνοντας στις 64 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 σε μία κλίμακα εμπιστοσύνης 0-100. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 2009 οπότε σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι 8 μονάδες μπροστά από τους Πέερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοί της για την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν του χρόνου.

Η δημοτικότητα του ηγέτη του FDP Φίλιπ Ρέσλερ σημείωσε μόνο μικρή άνοδο σε σχέση με τον Δεκέμβριο και ανήλθε στις 31 μονάδες.

Όσον αφορά sτα κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ παραμένουν μπροστά στις δημοσκοπήσεις με 38 μονάδες, ενώ το SPD έρχεται δεύτερο με 26 και οι Πράσινοι τρίτοι με 14 μονάδες. Το FDP κέρδισε μία μονάδα και έφτασε τις 3.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα