Στη διάθεση της Γαλλίας οι αεροπορικές βάσεις της Βρετανίας στην Κύπρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έθεσε στη διάθεση της Γαλλίας, για χρήση από την πολεμική της αεροπορία και το ναυτικό, τις βάσεις που διατηρεί η χώρα του στην Κύπρο. Οι βάσεις στην Κύπρο

είναι πολύ κοντά στο συριακό έδαφος και εξυπηρετούν από πολλές πλευρές, ενώ είναι και οικονομικότερη η επίγεια χρήση από την χρήση ενός αεροπλάνου, όπως το «Σαρλ Ντε Γκωλ» που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο κ. Κάμερον κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι πρότεινε στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τη χρησιμοποίηση της βάσης Ακρωτηρίου από τη γαλλική αεροπορία, καθώς και επιπλέον υποστήριξη στον εναέριο ανεφοδιασμό καυσίμων. «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει ο,τιδήποτε είναι στις δυνάμεις του στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους», ήταν τα λόγια του κ. Κάμερον ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της πιο ενεργής συμμετοχής και της Βρετανίας στον πόλεμο κατά του ISIS.

Μέχρι στιγμής η Βρετανία επιχειρεί μόνο κατά στόχων στο Ιράκ, με ορμητήριο το Ακρωτήρι, όπου σταθμεύουν μαχητικά τύπου Tornado και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα