Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο καπετάνιος του Costa Concordia

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, μετά την απόλυση του από το την ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Costa Crociere, σε μια προσπάθεια να επαναπροσληφθεί, σύμφωνα με ιταλική εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ρεπούμπλικα», ο Σκετίνο «απολύθηκε», αλλά «θεωρεί ότι συμπεριφέρθηκε σωστά και για το λόγο αυτόν προσέφυγε μέσω των δικηγόρων του σε δικαστήριο εργατικών

διαφορών...ζητώντας πίσω τη δουλειά του και διεκδικώντας δεδουλευμένα».

Από την πλευρά της η Costa Crociere επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της προς το Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων ότι απέλυσε τον Σκετίνο μετά την ολοκλήρωση «πειθαρχικής διαδικασίας»- απόφαση που σύμφωνα με τα λεγόμενα της «συνάδει με τους ισχύοντες νόμους και τις ισχύουσες συμφωνίες».

Ο Σκετίνο κατηγορείται για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου και πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στο Γκροσέτο στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται η έκθεση των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.

Αντίγραφο της έκθεσης, το οποίο διέρρευσε και δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα από την «Ρεπούμπλικα», αφήνει να εννοηθεί ότι ο Σκετίνο δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το ναυάγιο, το οποίο στοίχισε τη ζωή 32 ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο.

Σύμφωνα με την έκθεση, θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ζωές αν κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Costa Crociere είχε καλέσει τον Σκετίνο να εγκαταλείψει άμεσα το πλοίο. Η έκθεση υποστηρίζει ότι η εταιρεία είχε αγνοήσει προηγούμενες προειδοποιήσεις από τον καπετάνιο σχετικά με την ανεπαρκή εκπαίδευση ορισμένων μελών του πληρώματος.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα