Στην τελική ευθεία η κινητικότητα

Πανέτοιμοι δηλώνει η κυβέρνηση για να εφαρμόσει το μέτρο της κινητικότητας. Οι λίστες με τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που αποτελούν και το πρώτο κύμα του προγράμματος (εντός Σεπτεμβρίου) θα είναι έτοιμες στην ώρα τους, διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής υπό τον πρωθυπουργό όπου πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις.

Εκκρεμότητα παραμένει στο θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΑΤΕΙ να υποστηρίζουν

ότι δεν υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι που να περισσεύουν και ότι εάν προχωρήσει η διαθεσιμότητα, τα τμήματα δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, υπενθύμισε ότι από το υπουργείο Παιδείας έχουν μπει προθεσμίες για την αξιολόγηση, δηλαδή ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, θα πρέπει να ενταχθούν στο κύμα Διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου.

Όμως, οι πρυτάνεις αρνούνται να δώσουν στοιχεία και ο υπουργός Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να παρακάμψει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

«Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Μητσοτακης.

Η υλοποίηση του μέτρου της διαθεσιμότητας αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Προαπαιτούμενο αποτελεί επίσης η αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ που παραμένει σε εκκρεμότητα.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα