Στις 5 Δεκεμβρίου η παρουσίαση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το σημερινό Eurogroup στο οποίο συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το ελληνικό πρόγραμμα, ολοκληρώθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και τον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ να προχωρούν σε δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου.

Ντάισελμπλουμ: «Πιθανή η συμφωνία στο Eurogroup Δεκεμβρίου»

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, είναι πιθανό στη συνεδρίαση του οργάνου στις 5 Δεκεμβρίου, να προκύψει συνολική συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει και το χρέος.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρώσουμε τη β΄αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Στη νέα συνεδρίαση του Eurogroup το Δεκέμβρη θα έχουμε εκ νέου συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος τόνισε και την ικανοποίησή του για την επιβεβαίωση του ΔΝΤ μέσω του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού του Τμήματος Πολ Τόμσεν, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε νέα έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

In everybody’s interest to finalise second review as soon as possible. #eurogroup meeting in December further discussion on #greece

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) November 7, 2016


Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε πως από τη συμφωνία του Μαΐου προβλέπονται άμεσα μέτρα απομείωσης του χρέους, τα οποία αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα ανακοινωθούν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, ενώ για την συνέχεια προβλέπονται μεσοπρόθεσμα μέτρα για το 2018 και μακροπρόθεσμα σε βάθος 10ετίας.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης, πως σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα ενημερώθηκε και η ομάδα προώθησης μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά στην τεχνική βοήθεια που έχει δοθεί για την προώθηση αλλαγών σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

«Σήμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης η συνολική συμφωνία» λέει ο Μοσκοβισί

Από τη μεριά του, ο Επίτροπος οικονομικής πολιτικής τόνισε την επιθυμία των εταίρων για συνολική συμφωνία μέσα στον Δεκέμβριο, την οποία χαρακτήρισε ένα ενδεχόμενο όχι απλώς θεμιτό αλλά και πιθανό. Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, η εξέλιξη αυτή θα σήμαινε πως το 2017 θα ξεκινήσει με ένα σήμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

#Greece: desirable and possible to have an overall agreement in December: would mean starting 2017 on a note of stability and confidence.

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) November 7, 2016


Την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα επιβεβαίωσε ο κ. Μοσκοβισί, αναφέροντας πως αυτή αναμένεται για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση με στόχο το αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατό.

Το άρθρο Στις 5 Δεκεμβρίου η παρουσίαση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα