Στις 8 Οκτωβρίου τα Βριλήσσια μπαίνουν σε νέα, δυναμική τροχιά ανάπτυξης

Αντίστροφα κυλάει πλέον ο χρόνος μέχρι τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου, μέρα κατά την οποία οι πολίτες θα ορίσουν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το «τιμόνι» των Δήμων, προκειμένου να δώσουν λύσεις σε προβλήματα, να επενδύσουν σε νευραλγικά αναπτυξιακά έργα και να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΙΣΧΥΡΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με δεδομένο πως η ανάγκη για την ανάδειξη ενός έμπειρου, ικανού και αξιόπιστου ανθρώπινου κεφαλαίου στην πρώτη γραμμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το ζητούμενο για κάθε Δήμο και Περιφέρεια της χώρας, πρόσωπα σαν το νυν Δήμαρχο Βριλησσίων – και εκ νέου υποψήφιο- Κωσταντίνο Βαφειάδη, αποτελούν εγγύηση για την επόμενη μέρα. Με βαθιά γνώση των αναγκών του Δήμου Βριλησσίων ως τωρινός Δήμαρχος αλλά και Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Υποδομών για 9 χρόνια, ο κ. Βαφειάδης έχει αποδείξει πως μπορεί να παράξει σημαντικό και πολύπλευρο έργο ενώ ταυτόχρονα έχει εκπονήσει και ένα στρατηγικό πλάνο δράσεων για την επόμενη πενταετία, το οποίο παρουσιάζεται στο πρόγραμμα του συνδυασμού του Βριλήσσια – Δήμος Δημιουργίας.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ– ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

Με «οδηγούς» τη διαφάνεια, την εργατικότητα και την ανθρωπιά και βασικότερο όπλο του το όραμα για τη διαμόρφωση μίας Νέας Δυναμικής για το Δήμο Βριλησσίων, ο Κ. Βαφειάδης έχει συμβάλει δραστικά στην επίτευξη σημαντικών στόχων και στην υλοποίηση δράσεων που έχουν βελτιώσει αισθητά το πρόσωπο του Δήμου αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα του Δημοτικού έργου που ήδη έχει παραχθεί είναι ο εξορθολογισμός των οικονομικών του Δήμου με αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, «Πράσινο Ταμείο», πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ – ΥΠ.ΕΣ.», Ε.Ε ), η αποπληρωμή δανείων άνω των 5 εκ. ευρώ, η μείωση των δημοτικών τελών και των τροφείων των παιδικών σταθμών, η εξασφάλιση νέων ελεύθερων χώρων για όλους με την απόκτηση του Οικοδομικού Τετραγώνου 61 και την επαναφορά της χρήσης, για τους δημότες, του Οικοδομικού Τετραγώνου 365 καθώς και η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής Κρασσά. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του Κ. Βαφειάδη αναβαθμίστηκαν επίσης πλήρως οι αθλητικές και πολιτιστικές δομές της Πόλης με την παροχή ολοκληρωμένων αθλητικών προγραμμάτων αλλά και κέντρων πολιτισμού, όπως η Δημοτική βιβλιοθήκη «Παύλος Νιρβάνας». Παράλληλα, ο Δήμος Βριλησσίων έγινε σημείο αναφοράς στην Περιβαλλοντική Διαχείριση σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις στην Αττική στη διαχείριση απορριμμάτων.

Στις εντυπωσιακές επιδόσεις της τωρινής Δημοτικής Αρχής των Βριλησσίων συγκαταλέγεται και η υλοποίηση νευραλγικών έργων υποδομών, όπως η αντικατάσταση οδοφωτισμού με LED κόστους 2,4 εκατ. ευρώ, η αναβάθμιση παιδικών χαρών & αύλειων χώρων νηπιαγωγείων κόστους 850.000 ευρώ αλλά και η αντικατάσταση χλοοτάπητα γηπέδων κόστους 700.000 ευρώ. Και στα πλαίσια ενός Δήμου αλληλέγγυου που δεν αφήνει κανέναν πίσω ο Κ. Βαφειάδης πρωτοστάτησε, ώστε να εδραιωθεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα κοινωνικών δομών για τη υποστήριξη των πιο ευάλωτων και ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Όπως επισημαίνεται και στο πρόγραμμα του συνδυασμού Βριλήσσια – Δήμος Δημιουργίας του οποίου ηγείται ο κ. Βαφειάδης, έχουν ήδη δρομολογηθεί νευραλγικά έργα ενώ παράλληλα υπάρχει προγραμματισμός για νέες δράσεις. Διότι το ζητούμενο μιας επιτυχημένης Δημοτικής Αρχής δεν είναι μόνο η επίλυση προβλημάτων του σήμερα αλλά και η εφαρμογή ενός αποτελεσματικού στρατηγικού σχεδιασμού για την εδραίωση ενός επιτυχημένου Δημοτικού μοντέλου στο μέλλον. Ο Κωσταντίνος Βαφειάδης και η ομάδα του, με διάθεση προσφοράς και αίσθημα ευθύνης, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, έχουν βάλει στόχο να οικοδομήσουν μια ελπιδοφόρα, νέα πραγματικότητα για τα Βριλήσσια αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά των δημοτών. Με έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων και συντήρησης σε όλη την πόλη, αλλά και την εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΒΑΚ) στο κυκλοφοριακό.

Την παρούσα στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συνολικής αξίας άνω των 10 εκατ. ευρώ για ένα Δήμο ακόμη πιο φιλικό προς τους κατοίκους του και το περιβάλλον. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου και Διαχείρισης Δικτύου Ύδρευσης και Αντλιοστασίων, Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας, Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου, συντήρηση σχολικών μονάδων, ασφάλεια & βελτίωση Οδικού Δικτύου καθώς και οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες κατασκευής-ανακαίνισης-πρόσβασης χώρων υγιεινής για ΑμεΑ στα σχολεία.

Δέσμευση του κ. Βαφειάδη αποτελεί και μια σειρά έργων που θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης αλλάζοντας ριζικά και εκσυγχρονίζοντας το πρόσωπο του Δήμου Βριλησσίων, όπως η πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Αναπαύσεως, η μελέτη νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, η Αναβάθμιση & Συντήρηση Αθλητικών Χώρων, η Αστική Αναζωογόνηση χώρων, η εστίαση στη Μικροκινητικότητα / Ηλεκτρικά Ποδήλατα καθώς και η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων. Ακόμη, στα πλάνα του υποψηφίου Δημάρχου βρίσκονται ο εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ, η δημιουργία σταθμού παραγωγής πράσινου υδρογόνου για χρήση στις μεταφορές, Κτίριο δημοτικών δομών στην περιοχή «Άνω Βριλήσσια» στο Οικοδομικό Τετράγωνο 27 καθώς και η διαμόρφωση Πρότυπων πάρκων άθλησης σκύλων. Με συνέπεια, προγραμματισμό, σκληρή δουλειά και επίκεντρο τον άνθρωπο, ο Κωσταντίνος Βαφειάδης δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία, για να πάνε τα Βριλήσσια ακόμη πιο ψηλά. Για να παραμείνει ο Δήμος Δημιουργίας πρωταγωνιστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
8 Οκτωβρίου, Βριλήσσια,8 oktovriou, vrilissia