Στο εδώλιο 49 άτομα για τις μετοχές-φούσκες του 1999

Το εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, «δείχνει» η Δικαιοσύνη, σε 49 άτομα για την υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» του Χρηματιστηρίου, την περίοδο 1999-2000 και μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται χρηματιστές, επιχειρηματίες, τραπεζικά στελέχη κ.α., που εμφανίζονται να πρωταγωνίστησαν σε ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι οι Παναγιώτης Κονταλέξης, Παναγιώτης Πανούσης, Γιώργος Μπατατούδης, Κωνσταντίνος και Χρυσή Στέγγου, Σπύρος Τασόγλου, Δημήτρης Ράνιος κ.α.

Η

υπόθεση ξανάνοιξε έπειτα από αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χρ. Λακαφώση το 2006, ενώ την αρχική διερεύνηση είχε κάνει η 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, οι οποία είχε καταλήξει να απαγγείλει πλημμεληματικές κατηγορίες.

Στο βούλευμα, που υιοθετεί την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ι. Λιακόπουλου, επισημαίνεται ότι «σκοπός των κατηγορουμένων ήταν, με τη δημοσίευση και τη διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό, να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Προηγουμένως, πέτυχαν να πλήξουν την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών της χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς οι καταχωρημένες στους πίνακες τιμές των μετοχών, αλλά και άλλοι συναλλασσόμενοι που δεν γνώριζαν τις μεθοδεύσεις, θεωρούσαν τις ανακοινωθείσες τιμές ως αντιπροσωπευτικές της πραγματικής αξίας των μετοχών».

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα